Φιλιω Χαιδεμενου / Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου.

Φιλιω Χαιδεμενου / Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου.. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. Το θεατρικό έργο αναδεικνύει τον δυναμικό, αποφασιστικό και τολμηρό χαρακτήρα της φιλιώς χαϊδεμένου, της οποίας η πορεία αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η φιλιώ χαϊδεμένου, ή γιαγιά φιλιώ, ήταν η γυναίκα σύμβολο του ελληνισμού της μικράς ασίας. Το μουσείο μικρασιατικού ελληνισμού «φιλιώ χαϊδεμένου» στεγάζει ιστορικά κειμήλια από τη μικρά ασία, όπως φορεσιές, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δώρισαν μικρασιάτες. Published on 21 δεκεμβρίου 201625 δεκεμβρίου 2016 από theaterproject365 by vivian mitsakou.

Η φιλιώ χαϊδεμένου, ή γιαγιά φιλιώ, ήταν η γυναίκα σύμβολο του ελληνισμού της μικράς ασίας. Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού ''ιωνια'. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. Η παράσταση '' φιλιώ χαϊδεμένου '' είναι μια παράγωγη του ιδρύματος πολιτισμού ιωνία '' της μητρόπολης νεάς ιωνίας , φιλαδελφείας , ηρακλείου και χαλκηδόνος. Η φιλιώ χαϊδεμένου που γεννήθηκε από ναξιώτη την καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899, ζούσε με την κόρη της χριστίνα δόβα που της χάρισε 2 εγγόνια.

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Αλησμονητες Πατριδες - Home | Facebook
ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ Αλησμονητες Πατριδες - Home | Facebook from lookaside.fbsbx.com
Γεννήθηκε το 1899 στα βουρλά της μικράς ασίας. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. «οσο ζω κι αναπνέω δεν θα σταματήσω ποτέ να μιλώ για όσα ζήσαμε οι ελληνες της σμύρνης, της μικράς ασίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου. Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 οκτωβρίου 1899 κι έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007. H «φιλιώ χαϊδεμένου» με τη δέσποινα μπεμπεδέλη στη θεσσαλονίκη για λίγες μόνο παραστάσεις! Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε από ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899. Η δέσποινα μπεμπεδέλη, η ξεχωριστή αυτή ηθοποιός της.

Μια ομαδα φοροσ τιμησ στην γιαγια φιλιω την αρχοντισσα τησ μικρασιασ το καυχημα τησ νεασ.

Published on 21 δεκεμβρίου 201625 δεκεμβρίου 2016 από theaterproject365 by vivian mitsakou. Στο ρόλο της φιλιώ χαϊδεμένου η μοναδική δέσποινα μπεμπεδέλη. «οσο ζω κι αναπνέω δεν θα σταματήσω ποτέ να μιλώ για όσα ζήσαμε οι ελληνες της σμύρνης, της μικράς ασίας. Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε από ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899. Η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη δέσποινα μπεμπεδέλη περιοδεύει σε πόλεις της ελλάδας έως τον σεπτέμβριο. Δάκρυα συγκίνησης κύλησαν από τα μάτια μου απόψε. Η φιλιώ χαϊδεμένου που γεννήθηκε από ναξιώτη την καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899, ζούσε με την κόρη της χριστίνα δόβα που της χάρισε 2 εγγόνια. Φιλιώ χαϊδεμένου is the author of τρεις αιώνες μια ζωή (4.10 avg rating, 83 ratings, 8 reviews, published 2005). Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού ''ιωνια'. Η παράσταση '' φιλιώ χαϊδεμένου '' είναι μια παράγωγη του ιδρύματος πολιτισμού ιωνία '' της μητρόπολης νεάς ιωνίας , φιλαδελφείας , ηρακλείου και χαλκηδόνος. Το μουσείο μικρασιατικού ελληνισμού «φιλιώ χαϊδεμένου» στεγάζει ιστορικά κειμήλια από τη μικρά ασία, όπως φορεσιές, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δώρισαν μικρασιάτες. Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. Μετά την τεράστια επιτυχία στην αθήνα και στην κύπρο η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» ταξιδεύει για θεσσαλονίκη στο θέατρο της μονής λαζαριστών σε συνεργασίαμε το κρατικό θέατρο βορείου.

Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 οκτωβρίου 1899 κι έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007. Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. Η δέσποινα μπεμπεδέλη, η ξεχωριστή αυτή ηθοποιός της. Στο ρόλο της φιλιώ χαϊδεμένου η μοναδική δέσποινα μπεμπεδέλη. Η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη δέσποινα μπεμπεδέλη περιοδεύει σε πόλεις της ελλάδας έως τον σεπτέμβριο.

Εκδηλώσεις Μνήμης Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια ...
Εκδηλώσεις Μνήμης Μικρασιατών στη Νέα Φιλαδέλφεια ... from mikrasiatis.gr
Published on 21 δεκεμβρίου 201625 δεκεμβρίου 2016 από theaterproject365 by vivian mitsakou. Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε από ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899. Το θεατρικό έργο αναδεικνύει τον δυναμικό, αποφασιστικό και τολμηρό χαρακτήρα της φιλιώς χαϊδεμένου, της οποίας η πορεία αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. 0 ratings0% found this document useful (0 votes). Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου. Η φιλιώ χαϊδεμένου, ή γιαγιά φιλιώ, ήταν η γυναίκα σύμβολο του ελληνισμού της μικράς ασίας. Το μουσείο μικρασιατικού ελληνισμού «φιλιώ χαϊδεμένου» στεγάζει ιστορικά κειμήλια από τη μικρά ασία, όπως φορεσιές, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δώρισαν μικρασιάτες. Στο ρόλο της φιλιώ χαϊδεμένου η μοναδική δέσποινα μπεμπεδέλη.

Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε.

Το μουσείο μικρασιατικού ελληνισμού «φιλιώ χαϊδεμένου» στεγάζει ιστορικά κειμήλια από τη μικρά ασία, όπως φορεσιές, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, τα οποία δώρισαν μικρασιάτες. Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. Η πορεία της φιλιώς από τη μικρά ασία έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. Ασίγαστη λαλιά των προσφύγων πρώτης γενιάς έβαλε σκοπό της ζωής της. Η γιαγιά φιλιώ λοιπόν, έχοντας φτάσει στα εκατό, θυμάται τα περασμένα είτε καθιστή σε μια καρέκλα είτε όρθια και περιφερόμενη σιγά σιγά. Η φιλιώ χαϊδεμένου που γεννήθηκε από ναξιώτη την καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899, ζούσε με την κόρη της χριστίνα δόβα που της χάρισε 2 εγγόνια. Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε στις 28 οκτώβρη 1899 και «έφυγε» από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της. Η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη δέσποινα μπεμπεδέλη περιοδεύει σε πόλεις της ελλάδας έως τον σεπτέμβριο. Το θεατρικό έργο «φιλιώ χαϊδεμένου» με τη δέσποινα μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο ξεκίνησε στις 23 νοεμβρίου και προοριζόταν για 35 παραστάσεις. Ευταξόπουλος ερμηνεύουν η απόδοση της κ.μπεμπεδέλη στον ρόλο της φιλιώς χαιδεμένου ήταν συγκλονιστική. 0 ratings0% found this document useful (0 votes). Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε 28 οκτωβρίου 1899 κι έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της, το 2007.

Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. Η παράσταση '' φιλιώ χαϊδεμένου '' είναι μια παράγωγη του ιδρύματος πολιτισμού ιωνία '' της μητρόπολης νεάς ιωνίας , φιλαδελφείας , ηρακλείου και χαλκηδόνος. Δάκρυα συγκίνησης κύλησαν από τα μάτια μου απόψε. Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του θεατρικού κοινού και την ευρεία αποδοχή που γνωρίζει η «φιλιώ χαϊδεμένου» το ίδρυμα πολιτισμού «ιωνια» αποφάσισε να κάνει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της.

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ: Φωτορεπορτάζ από την ομιλία της ...
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ - ΑΡΒΕΛΕΡ: Φωτορεπορτάζ από την ομιλία της ... from www.filadelfia-xalkidona.gr
Μετά την τεράστια επιτυχία στην αθήνα και στην κύπρο η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» ταξιδεύει για θεσσαλονίκη στο θέατρο της μονής λαζαριστών σε συνεργασίαμε το κρατικό θέατρο βορείου. Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. 0 ratings0% found this document useful (0 votes). Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε από ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899. Ευταξόπουλος ερμηνεύουν η απόδοση της κ.μπεμπεδέλη στον ρόλο της φιλιώς χαιδεμένου ήταν συγκλονιστική. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου. This is an interview with filio haidemenou survivor of the minor asia disaster and the great fire of smyrna in august 1922. «οσο ζω κι αναπνέω δεν θα σταματήσω ποτέ να μιλώ για όσα ζήσαμε οι ελληνες της σμύρνης, της μικράς ασίας.

Το θεατρικό έργο «φιλιώ χαϊδεμένου» με τη δέσποινα μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο ξεκίνησε στις 23 νοεμβρίου και προοριζόταν για 35 παραστάσεις.

Η φιλιώ χαϊδεμένου, η υπεραιωνόβιος σταυροφόρος του νόστου, ήταν η ζωντανή μαρτυρία, η ασίγαστη λαλιά των προσφύγων της πρώτης γενιάς και δεν εφησύχαζε μόνο με τις αναμνήσεις της. Φέτος, σχεδόν δέκα χρόνια από την απώλειά της, το ίδρυμα πολιτισμού ''ιωνια'. Η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» με πρωταγωνίστρια τη δέσποινα μπεμπεδέλη περιοδεύει σε πόλεις της ελλάδας έως τον σεπτέμβριο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς εκπομπών της ερτ, είναι αφιερωμένο στην μικρασιάτισσα φιλιω χαϊδεμενου. Μετά την τεράστια επιτυχία στην αθήνα και στην κύπρο η παράσταση «φιλιώ χαϊδεμένου» ταξιδεύει για θεσσαλονίκη στο θέατρο της μονής λαζαριστών σε συνεργασίαμε το κρατικό θέατρο βορείου. Μια ομαδα φοροσ τιμησ στην γιαγια φιλιω την αρχοντισσα τησ μικρασιασ το καυχημα τησ νεασ. 0 ratings0% found this document useful (0 votes). Η γιαγιά φιλιώ λοιπόν, έχοντας φτάσει στα εκατό, θυμάται τα περασμένα είτε καθιστή σε μια καρέκλα είτε όρθια και περιφερόμενη σιγά σιγά. Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε βίντεο «φιλιώ χαϊδεμένου», σε μια συνεργασία του ιδρύματος πολιτισμού ιωνια και του κθβε. Η φιλιώ χαϊδεμένου γεννήθηκε από ναξιώτη στην καταγωγή πατέρα και μητέρα σμυρνιά, στα βουρλά της μικράς ασίας το 1899. Το θεατρικό έργο «φιλιώ χαϊδεμένου» με τη δέσποινα μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο ξεκίνησε στις 23 νοεμβρίου και προοριζόταν για 35 παραστάσεις. Είναι μία παράσταση που έχει συνεπάρει όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέχρι τώρα, τόσο σε ελλάδα όσο και σε κύπρο. Η φιλιώ χαϊδεμένου, ή γιαγιά φιλιώ, ήταν η γυναίκα σύμβολο του ελληνισμού της μικράς ασίας.

Η φιλιώ χαϊδεμένου, η υπεραιωνόβιος σταυροφόρος του νόστου, ήταν η ζωντανή μαρτυρία, η ασίγαστη λαλιά των προσφύγων της πρώτης γενιάς και δεν εφησύχαζε μόνο με τις αναμνήσεις της φιλιω. Στο ρόλο της φιλιώ χαϊδεμένου η μοναδική δέσποινα μπεμπεδέλη.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Facebook